Veelgestelde vragen

Doet Pmu pijn?

Het kan voor sommige een iets gevoelige behandeling zijn. Gelukkig werken wij met een verkoelende crème, waardoor je niet van pijn kunt spreken. Sommige plekjes zijn iets gevoeliger en bij sommige plekjes voel je bijna niets. Lippen zijn over het algemeen een stuk gevoeliger dan wenkbrauwen. Maar ook hierbij kunnen wij de verkoelende crème herhalen zodat de pijn minimaal blijft.

Hoelang blijft Pmu zitten?

Bij de wenkbrauwen:
Dit ligt geheel aan welke techniek wij gebruiken, welk pigment, het huidtype en hoe de Pmu wordt verzorgd. Voorbeeld: een jonge huid vernieuwd sneller dan een rijpe huid dus zal het sneller vervagen. Organische pigmenten blijven langer in de huid dan minerale pigmenten. Soft powderbrows zullen in sommige gevallen wat sneller vervagen dan powderbrows die met iets meer laagjes worden gezet. Bij een droge huid vernieuwd de huid ook langzamer dan een vette huid. Al met al is het aan te raden om ieder jaar of iedere 2 jaar een touch-up te plannen. Zo blijft je Pmu mooi en kun je de keur en de vorm weer een boost geven.

De lippen:
Bij de lippen is het aan te raden om na een jaar een touch-up te plannen. Lippen vernieuwen sneller en zo houd je jouw lippen mooi egaal en gekleurd.

Mocht je geen Pmu meer willen zetten zal het per jaar steeds meer vervagen.

Wat is het verschil tussen Ombre Powderbrows en Soft Powderbrows?

Het verschil zit in hoe zichtbaar je strakke lijnen wilt zien. Voorbeeld: De aanzet zullen wij altijd lichter houden dan het staartje. Dit heet: ombre. Dit kun je ook van de bovenste lijn van de wenkbrauw naar de onderste lijn toepassen zodat je geen harde lijn aan de bovenkant van de wenkbrauw hebt, maar een mooi zacht poedereffect. De onderste lijn kun je ook mee spelen. Van super strak naar luchtig. Welke techniek het beste bij jou past bespreken wij altijd van tevoren, en passen de powderbrow aan naar wens.

Wat is het verschil tussen Lip Blush, Aquarelle Lips en Full Lips?

Lip Blush is de verzamelnaam van alle soorten Pmu voor de lippen. Bij First Expression kun je kiezen uit 2 technieken. Aquarelle Lips en Full Lips. Aquarelle Lips: bij aquarelle lips is het eindresultaat altijd heel zacht, natuurlijk en iets doorzichtig. We zetten de lipcontour weer mooi aan en brengen 1 max. 2 laagjes pigment in.
Full Lips: bij deze techniek zullen de lippen meer ingekleurd worden met een dekkendere kleur. Meer een lipstick effect.

Mag je Pmu als je zwanger bent of borstvoeding geeft?

Nee. Wij willen je vragen 6 maanden te wachten tot na de zwangerschap/borstvoeding.

Waarom geen Pmu als je zwanger bent of borstvoeding geeft?

De hormonen die nog in het lijf aanwezig zijn, kunnen zorgen voor een slechte heling. Ook is je lijf vatbaarder voor infecties. Het laatste wat je wilt als je net bent bevallen of nog borstvoeding geeft, is een infectie waar je eventueel antibiotica voor moet slikken.

Wat mag niet voor de Pmu behandeling?

Drink geen cafeïne houdende dranken op de dag voorafgaand van de behandeling. Dus geen koffie, energiedrankjes of thee met theïne.
24 uur van tevoren geen alcohol nuttigen.

Waarom geen cafeïne of alcohol voor de Pmu behandeling?

Dit werkt bloedverdunnend. Als het tijdens de Pmu behandeling overmatig gaat bloeden, zal de Pmu niet goed helen en er veel pigment verloren gaan. Dan zal er misschien een derde behandeling nodig zijn. Deze zit niet in de prijs inbegrepen.

Hoelang mag je Pmu niet nat maken?

Zorg dat je je haartjes gewassen hebt want voor de beste heling mag je de wenkbrauwen een week niet nat maken!

Wat is het verschil tussen hybrid brows en henna brows?

Hybrid Brows en Henna Brows zijn beide bedoeld om de huid en het haar te kleuren. De afdruk van Hybrid Brows kan tot wel 12 dagen op de huid blijven zitten. Waar dat bij henna meestal 7 dagen is. Hybride verf moet uit het haartje groeien, en zal tot wel 7 weken zichtbaar zijn in het haar. Waar henna verf meestal na 5 weken niet meer zichtbaar is.
Henna verf geeft een iets zacht en poederige afdruk waar hybride verf vrij intens kan zijn. Voor ieder wat wils. Twijfel je? Probeer het allebei een keer om erachter te komen welke verf het beste bij jou past!

Hoelang mag je Hybrid Brows of Henna Brows niet nat maken?

Minimaal 24 uur niet nat maken. Lukt het 48 uur dan is dat nog beter! Voor het beste en langste resultaat moet je ervoor zorgen dat je de wenkbrauwen droog dept na het douchen, er geen reinigingsproducten op aan brengt en pas make-up aanbrengt op de wenkbrauwen wanneer je dit pas echt weer nodig vindt!

Threading of wax?

Sommige huidjes zijn heel gevoelig waardoor er na wax een reactie zou kunnen ontstaan. Bij epileren met touw (threading), gebeurt dit bijna nooit. Bij First Expression gebruiken wij geen hars maar wax. Dit is sowieso de meest zachte variant van ontharen met vloeibare wax. Toch waxen wij bij gevoelige huidjes helemaal niet en maken wij alleen gebruik van touw. Dit omdat er bij wax altijd een beschermingslaagje van de huid wordt meegenomen en bij threaden niet. Bij beide technieken worden de wenkbrauwen mooi strak geshaped.

Je mag altijd je voorkeur uitspreken welke techniek jij fijner vindt.

Moet een Brow Lamination altijd zo heftig zijn?

Nee! Helaas zie je online dat de haartjes recht omhoog worden gekamd. Dit is niet hoe een brow lamination hoort/hoeft te zijn. Wij zullen de wenkbrauwhaartjes in de natuurlijke groeirichting kammen. Doordat wij gebruik maken van de lengte van het haar, zullen de wenkbrauwen voller en iets breder ogen. Je haartjes zijn gestyled, maar blijven flexibel. Hierdoor kun jij jouw wenkbrauwen met bijvoorbeeld Brow Fix stylen hoe jij wilt. Meer een fluffy effect? Kam dan de haartjes ‘s ochtends omhoog en je bent klaar.

Is een Lash Lift slecht voor je wimpers?

Indien de juiste techniek wordt toegepast en de beste producten worden gebruikt is een lash lift niet slecht voor de wimpers. De juiste shield keuze, inwerktijden, Lash Botox (vitaminen cocktail) toepassen en het plaatsen van de wimpers zijn een aantal punten tijdens de behandeling die perfect uitgevoerd moeten worden. First Expression blijft op de hoogte van de nieuwste technieken en volgt regelmatig masterclasses om jouw de mooiste en gezondste resultaten te kunnen geven. Ook adviseren wij altijd 8 weken tussen behandelingen te laten zodat de wimpers niet overprocessed raken.

Hoelang moeten de wimpers en wenkbrauwen droog blijven na een lash lift/brow lamination?

24 uur niet nat maken. Zo kunnen de Lash en Brow Botox plus de serums goed hun werk doen en heb jij er zo lang mogelijk plezier van!

Mag je mascara op na een Lash Lift behandeling?

Nadat je de wimpers 24 uur hebt droog gelaten, mag je weer mascara gebruiken. Gebruik alleen een normale mascara en geen waterproof. De reden hiervan is dat je waterproof moet reinigen met een olie. Laat een olie nou net slecht zijn voor de lash lift. Gebruik dus een mild product die niet op basis van olie is. Bijvoorbeeld een micellaire water.