Pmu in Hoorn

Pmu is een Semi permanente make up behandeling, waarbij pigmenten in de bovenste huidlaag van de huid worden aangebracht. Bij First Expression wordt de ‘powderbrow’ of ‘soft powderbrow’ techniek toegepast. Bij deze techniek worden er machinaal kleine stipjes in de huid aangebracht. Dit zorgt voor een heel subtiel, natuurlijk effect. Als de powderbrows geheeld zijn, lijkt het net alsof er een zachte poeder onder de haartjes van de wenkbrauw ligt.

Waar bestaat de Pmu behandeling uit?

Een behandeling bestaat uit 2 behandelingen. Bij de eerste behandeling worden de wensen uitgebreid besproken. Hierna zullen wij de wenkbrauwen uitmeten, uittekenen en de kleur bepalen. Hierna wordt de eerste behandeling direct toegepast. 6 tot 8 weken later komt je terug. Hier zullen wij kijken of je tevreden bent met de kleur en zullen wij de powderbrows bijwerken waar nodig. Tussen de 1-3 jaar is er een touch-up nodig om de powdebrow op te frissen. Bij deze behandeling kunnen wij de vorm herzien, maar ook de kleur bijwerken. Wij zetten de powderbrow ten allen tijden met een ombre effect. Dit houd in: van licht naar donker. De aanzet zal zacht en natuurlijk zijn. Bij soft powderbrows wordt ook de bovenste lijn van de wenkbrauw zacht gezet. Dit zorgt voor een super luchtige wenkbrauw terwijl een ‘normale’ powderbrow een strakker effect heeft. De eerste behandeling zal ongeveer 3 uur duren. Een touch up duurt ongeveer 1.5 uur.

Voor wie zijn powderbrows geschikt?

Powderbrows zijn geschikt voor ieder huidtype en iedere leeftijd. Hoe snel een touch-up nodig zal zijn, ligt aan de huid, leeftijd en de wens van de klant. Dit zal ongeveer tussen de 1-3 jaar zijn.

Zit er onderhoud aan powderbrows?

Het mooiste is wel om de terugkomende haartjes onder de powderbrows weg te halen. Zo springen jouw mooie nieuwe gepigmenteerde wenkbrauwen er helemaal uit. Heb jij licht blond haar? Dan is het misschien nodig om de haartjes zo nu en dan te verven zodat er geen grijs waasje de powderbrow ligt.